Mrt

Ramazan ayı coşku ve bereketi ile geldi.Zaman zaman pansiyonumuzda kalan öğrenciler ile birlikte misafirlerimizi de ağırlıyoruz.

Sayın Valimiz İhsan Selim BAYDAŞ misafirimizdi. Öğrencilerimizin sahur yemeğine eşlik etti. ve onlarla sohbet etti. Sayın Valimize, Güneysu Kaymakamımız Muhammed İkbal YELEK , İl Milli Eğitim Müdürümüz Yusuf TÜFEKÇİ, iL Müftümüz Naci ÇAKMAKÇI, Güneysu Belediye Başkanı Rıfat ÖZER ve beraberindekiler eşlik etti.

Teşriflerinden dolayı Sayın Valimiz İhsan Selim BAYDAŞ'a ve tüm misafirlerimize teşekkür ediyoruz.

Mrt

Okulumuz öğretmenleri ve öğrencileri ile birlikte hazırlanan "Hoş geldin Ramazan" programı; öğrenciler, öğretmenler ve katılan veliler tarafından ilgiyle izlendi. Programda ilahiler, Karagöz Hacivat oyunu, Orta Oyunu, Ramazan röportajları gibi birçok içeriğe yer verildi. Programa katılan İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk KÜLÜNK, program sonunda öğretmen ve öğrencilere tebriklerini bildirdi.

Mrt

Okulumuz ÇEDES Kulübü öğrencileri tarafından organize edilen Yardımlaşma etkinliğinde, okulumuz velilerinden gelen bağışlarla, 1000 TL tutarında gıda malzemeleri bulunan 30 adet Ramazan Kolisi yapılmıştır. Güneysu Sosyal Yardımlaşma Birimi tarafından tespit edilen ihtiyaç sahibi ailelere dağıtılmıştır. Paylaşma ve yardımlaşma duygusunu yaşayan yaşatan, projemize emek veren öğretmen, öğrenci ve velilerimize teşekkür ediyoruz. Allah yaptığımız yardımlarımızı kabul eylesin.

Mrt

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi üniversite bölüm tanıtımlar kapsamında okulumuzu ziyaret etti. Okulumuz konferans salonunda Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Sayın Prof. Dr. Mustafa ÖKSÜZ öğrencilerimizle sohbet etti. Ardından bölümlerini tanıtmak üzere; Prof.Dr.Erol Yılmaz Prof. Dr. Ayberk Kaya  Prof.Dr.Vagıf Nevruzoğlu Doç.Dr. Yılmaz Demir Doç.Dr. Derya Bal Altuntaş Dr. Öğr. Üyesi Semiha İsmailoğlu Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Durmuş Çalışır Dr. Öğr. Üyesi Ayşe Nur Altunkaya  Arş. Gör. Rukiye Akıncı Arş. Gör. Türker Oğuztürk  Arş. Gör. Göktürk Öztürk sunumlarını yaptılar ve öğrencilerin sorularına cevap verdiler. Bir sonraki hedefimiz geleceğin mühendis ve mimar adayı öğrencilerimizle fakültemizi ziyaret etmek. Nazik ziyaretlerinden dolayı RTEÜ Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Sayın Prof. Dr. Mustafa ÖKSÜZ hocamıza ve ekibine çok teşekkür ediyoruz.

Mrt

Demokrasi serüvenimizin kırılma noktalarından biridir 28 Şubat Postmodern Darbesi. 28 Şubat 1997'den bugüne 27 yıl geçti.  Demokrasiye verilen balans ayarıyla hatırlanır genelde. Ancak yaşananların pek çoğu unutuldu. O günleri yaşayanlarda bıraktığı derin izler hala duruyor oysa. Düzenlediğimiz panelde "28 Şubatt Ne Oldu?" sorusuna cevap aradık. Dr. Mehmet KAZDAL'ın modaratörlüğünü yaptıģı panele araştırmacı yazar Melikşah SEZEN ve Muhammet YAZICI beyler katıldı. Bir kez daha hafızalarımızı tazeleme fırsatı bulduk. Katkılarından dolayı Dr. Mehmet KAZDAL, Melikşah SEZEN ve Muhammet YAZICI beylere çok teşekkür ediyoruz

Şbt

OKULUMUZ 11/A SINIFI ÖĞRENCİLERİYLE MÜYESSER KART HUZUREVİ, YAŞLI BAKIM VE REHABİLİTASYON MERKEZİNİ ZİYARET ETTİK.

Şbt

Enerji Tasarrufu ve Verimlilik Kulübü olarak elektrik israfına dikkat çekmek ve öğrencilere sosyal sorumluluk kazandırmak üzere tüm sınıflara bilgilendirme yaptık. Bu amaçla sınıflar, pansiyon odaları ve idari odalardaki elektrik anahtarlarına uyarı etiketi yapıştırdık.

Ekm

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Evliya Çelebi Öğrenci Değişim Programı kapsamında Rize Güneysu Kaptan Ahmet Erdoğan Anadolu İmam Hatip Lisesi ile Ankara Şehit Ömer Halisdemir Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin ortak yürüttüğü Çay-Simit Buluşması projemizde öğrenci hareketliliği başladı.

Ekm

Samsun Atakum AİHL nin organize ettiği ATAMUN 23 MUN organizasyonunda En iyilere verilen Best Delegete ödüllerini aldık.

Ekm

Bugün okulumuzda lise öğrencilerimize yönelik 15 Temmuz temalı bir panel gerçekleştirdik.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Din Eğitimi alanından hocalarımızın sunduğu panelin moderatörlüğünü Prof. Dr. Bayramali Nazıroğlu yaptı. Panelde "Yeni Dini Hareketlerin İstismarı" konusunu Prof. Dr. Süleyman Turan, "İstismarın Önlenmesinde Din Eğitiminin Etkisi" konusunu Prof. Dr. Hacı Yusuf Acuner ve "Dini Hareketlerin Propaganda Teknikleri" konusunu Arş. Gör. Şeyma Turan sundu. 15 Temmuz Şehitleri başta olmak üzere tüm şehitlerimizin ruhuna ithaf için okunan hatmin duasını İlçe Müftümüz Hasan Faruk Satıcı yaptı. İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Ömer Faruk Külünk'ün teşekkür konuşmalarının ardından program sona erdi.

Başta panelist hocalarımız olmak üzere tüm katılımcı ve misafirlerimize öğrencilerimiz adına teşekkürlerimizi sunuyoruz

Ekm

Meslek tanıtım çalışmaları kapsamında Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Genetik Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Şenol ÇİTLİ okulumuza davet edildi. 11 ve 12. sınıf sayısal öğrencileriyle yapılan söyleşide Tıp Fakültesi, Doktorluk ve Akademisyenlik süreçlerine değinildi. Meslek ve kariyer yolculuğunda gençlere ışık tutacak değerli bilgilerin verildiği söyleşide öğrencilerin merak ettiği sorular da cevaplandırıldı.

Ekm

Okulumuzdaki hazırlık sınıflarının dil öğrenme sürecine ve okula uyum sağlamalarını kolaylaştırmak amacıyla söyleşi niteliğinde bir etkinlik düzenlendi. Söyleşiye üst sınıflardan dil öğreniminde güzel başarılar elde eden öğrenciler davet edildi. Öğrenciler kendi deneyimlerini ve uyum süreçlerini hazırlık öğrencilerine aktardı. Merak edilen sorulara da yer verilen söyleşide; okula uyumda, dil öğrenmede ve arkadaş ilişkilerinde karşılaşılabilecek birçok soruna ve çözüm yollarına değinildi.