“ Astronomi ve Uzay Günleri”

Axion Mission 3 misyonu kapsamında uzaya giden ilk Türk astronot olan Alper Gezeravcı’nın çalışmaları ile uzay bilimleri toplumumuzun gündeminde yoğun olarak yer almaktadır. Bu bağlamda okulların ve öğrencilerin de konuya olan ilgileri artmıştır. Kaptan Ahmet Erdoğan AİH Lisesi, eğitim öğretime başladığı ilk yıllardan itibaren, misyonuna da uygun olarak, klasik akademik öğrenmenin ötesinde öğrencilerin, ilgilerine dönük olarak çalışabileceği ders dışı uygulama, proje geliştirme ve kulüp çalışmalarına önem verilmektedir. Bu faaliyet alanlarından biri de “Astronomi ve Uzay Bilimleri’dir. Bu kapsamda öğrencilerimiz tarafından yürütülen gökyüzü gözlemleri, (Bireysel ve Kurumsal festivaller olmak üzere), çeşitli üniversitelerin bünyesinde gerçekleştirilen “ Astronomi ve Uzay Günleri” etkinlilerine katılım çalışmaları ve roket tasarım ve uygulama etkinliklerinden oluşan zengin bir faaliyet programımız mevcuttur.

Öğrencilerimizin uzay bilimlerine yönelik olarak gerçekleştirdiği çalışmalardan hazırladığımız bir seçkiyi siz, değerli velilerimizle de paylaşmak istedik. Görsel içeriklerde öğrencilerimizin. yıllar içerisinde, eğlenerek öğrendikleri çalışmalar bulunmaktadır.

Unutmayalım! İstikbal, gençlerde ve göklerdedir!

02-04-202402-04-202402-04-202402-04-202402-04-2024

Yayın: 02.04.2024 - Güncelleme: 02.04.2024 11:09 - Görüntülenme: 63